Spela med bra bankroll management

Förr när poker var mer populärt än vad det är idag pratade man ganska mycket strategi överlag. Det var träningsvideos överallt, forum som svämmade över med tips, böcker med hela strategier och väldigt mycket innehåll runt om som handlade om hur man blir en bättre pokerspelare. En väsentlig del av det är bankroll management som översatt på svenska är att man hanterar sina pengar.

Pengahantering är A och O

Du kan vara hur bra som helst på att förutspå matchutgångar. Det spelar ingen roll om du inte har ett sunt sätt att förhålla dig till dina pengar. Om du går till Tippat till exempel så ser du massor av schyssta speltips och bra svenska spelbolag. Du kanske blir sugen på att spela och sätter in 1000 kronor. Sedan ser du ett speltips eller kanske till och med själv har en bra idé om hur en match till helgen kommer att sluta. Hur mycket av dina 1000 kronor ska du sätta in?

Hitta syfte och idé med ditt spelande

Först måste vi ta ett steg tillbaka. Det kanske är så att du bara vill ha mycket action och inte bryr dig om du förlorar den här helgen. Du sätter bara in samma summa nästa helg om du förlorar och är lika glad för det. Det är jättebra, om du har den planen och är bekväm med den. Men om du är rädd om dina pengar och siktar på att bygga upp ett spelsaldo är det så klart helt vansinnigt att sätta allt du har på en och samma match.

Min tumregel är att aldrig sätta mer än 1/20 av mitt kapital. Och då spelar det ingen roll om jag spelar till ett odds på 1.07. Så i mitt fall skulle jag ha satsat max 50 kronor på en match. Men det är om det är en lågoddsare. Om det skulle vara en högoddsare på 20 gånger pengarna så kan jag inte sätta så mycket. Då kanske jag bara skulle ha satt en tia.

Det finns inget rätt och fel i den här frågan utan allt handlar ju vad man själv är bekväm med. Min önskan är att alla som spelar på internet i alla fall ska börja tänka i de här banorna så att deras spelande går lite bättre.