Poker

Det finns nog väldigt få personer som kan svara på hur länge vi har spelat poker. Hur länge vi har spelat poker på nätet har dock ett mycket tydligare svar. Tekniskt sett skulle man kunna säga att poker på nätet har funnits sedan mitten av nittiotalet ungefär. Men i praktiken så har vi spelat nätpoker sedan 2003. Det var då som Chris Moneymaker vann WSOP Main Event och introducerade poker för allmänheten. Innan Moneymaker vann så hade pokern dominerats av rutinerade spelrävar med både ett och två ess i rockärmen. I och med Moneymakers vinst så insåg många att vem som helst kan spela poker och vinna mot de bästa.

Det hade varit väldigt svårt att skriva ett bättre manus för 2003 års upplaga av WSOP Main Event. Här hade de hittat en revisor från Tennessee med Moneymaker som efternamn. Han hade vunnit inköpet på $10 000 via en turnering på nätet som kostade $40. Inför ESPN:s kameror så bestämde han sig dessutom för att bränna av en bluff på Sammy Farha, då ansedd som en av världens bästa spelare. Moneymakers vinst gjorde att nätpoker exploderade och de efterföljande sex åren spelade ”alla” poker. Hypen kring poker gick så långt att ett pokerset blev årets julklapp i Sverige 2005.

Spelets popularitet resulterade i att det startades ett oräkneligt antal pokerrum på nätet. Ett par år efter Moneymakers spel fanns det massvis av spelare fördelade på flertalet pokernätverk. Det kryllade av fisk och det var faktiskt enkelt vinna pengar. Sedan dess har pokerlandskapet ändrats avsevärt. Det finns fortfarande flertalet pokernätverk, men antalet spelare har minskat drastiskt och kvalitén på spelare har blivit mycket bättre.

De flesta spelbolag och nätcasinon erbjuder någon typ av poker men om vi ska vara riktigt ärliga så finns det bra ett legitimt alternativ i dagslägeet. Pokerstars är i särklass bäst på alla aspekter av poker. Deras turneringar är jättebra samtidigt som det finns massvis av spelare och du hamnar aldrig i en situation där du måste vänta på att få spela. Att vänta på spel är väldigt irriterande men tyvärr väldigt vanligt hos många nätverk.

Det går fortfarande att tjäna pengar på att spela poker men spelet har tappat sin charm och många pokerspelare ser sig om efter andra möjligheter.