Bingo

Förr i tiden kunde bingo endast spelas en gång i veckan på teven eller i bingohallar runtom i landet, men nu finns det gott om möjligheter att spela bingo på nätet. Det är ett trevligt spel där du spelar mot andra och ser vem som vinner under spelets gång.

Oftast finns det olika bingorum som du kan välja mellan när du spelar bingo online. Där kan du spela med olika typer av brickor och olika priser för brickorna samt olika vinster. Dock är det långt ifrån alla online casinon som erbjuder bingospel till sina spelare, så det gäller först att hitta rätt sajt.

Vad är bingo?

Bingo är ett spel som är helt baserat på slumpen. Du väljer att köpa en bricka med siffror och sedan dras slumpmässiga nummer tills någon vinner. Vinna kan du göra på olika sätt i olika spel, vanligtvis handlar det om att få en rad antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt.

En rad är alltid med fem siffror och det beror helt på slumpen ifall dina siffror dras eller inte. Många gånger fortsätter spelet även efter en rad med att du ska få fler rader eller att få hela din bricka full. Vanligtvis brukar brickan bestå av siffrorna 1 till 75.

Insatser och vinster i bingo

En bricka i bingo kostar olika mycket beroende på sajt, vilken typ av bingobricka det handlar om samt hur mycket du kan vinna. Det finns ibland brickor som kostar enbart 0,50 kronor medan andra kostar 10 kronor styck. Du väljer själv hur mycket du tycker är okej att betala och väljer bingorum utefter det.

Bingo är inte ett spel som generellt sätt ger skyhöga vinster, men det finns vissa bingospel som har jackpottvinster. De kan du vinna om du till exempel får bingo inom att ett visst antal nummer har dragits. Det handlar som sagt om tur när det kommer till att vinna i bingo.